Yaprakları güzelce yıkar suyunu süzdürüp sapları koparılır.Önceden tek tek kurulardı şimdi kendi hallerine bırakıp kurumalarını bekliyor. 6-7 yaprağı üst üste koyar ve önce ikiye katlar sonra bir daha katlayıp kiloluk kavanoza yerleştirir. Diğer yapraklarda aynı şekilde kavanoza üzerine bastırarak yerleştirip kavanozun kapağını suda kaynatır ve sıcakken kapatıp ters bir şekilde koyup üzerini örter. Bir gün sonra serin bir yere kaldırır. Bana da bir kaç kavanoz ayırır.Annem hepsini tek tek dizdiği için ben şeklini bile bozmadan yaprak saracağım zaman onları kaynar suda biraz yumuşayana kadar bekletir sonra suyunu süzüp sararım.Tadında hiç bir değişiklik olmaz ve tuzlu suya basılmadığı için de saatlerce suda bekletip tuzu gitsin derdiniz olmaz .Taze yaprak tadında sarmalarınız olur.