top of page

Bedava Elektrik ve Güneş Panelleri

  • Yazarın fotoğrafı: Admin
    Admin
  • 13 Ağu 2018
  • 2 dakikada okunur

Güncelleme tarihi: 16 Ağu 2018

Merhaba Arkadaşlar,

Yazıma bugün güneş panellerinden başlamak istiyorum. Malum gelen zamlar olsun yada doğadaki enerjiyi depolamak olsun bize kazançlar sağlayacak.


-Peki biz bunu nasıl yapacağız? Şimdi sizlere bu konuda bilgiler vereceğim.

Güneş panelleri monokristal ve polikristal olmak üzere 2 gruba ayrılıyor. Siz monokristal olanları tercih ediniz. Güçlerinde göre 1 watt ve 275 watt arası değişmektedir. Tabi ne kadar büyük watt tercih ederseniz kapladığı yüz ölçümü o kadar artacaktır.


-Biz bu güneş panelini aldık diyelim hemen kurup kullanabiliyor muyuz?

Bu soruya cevabımız hayır arkadaşlar. ihtiyacınız olan enerjiyi kw/h cinsinden hesaplayıp ona göre güneş paneli tercihi yapmalısınız. Ama şöyle bir artınız var; bu güneş panelini şebekeye bağlı bir ortamdan (iş,ev vs.) bir yerde kullanacaksak akü (depolama) derdimiz ve masrafımız olmayacak arkadaşlar. Ve 7/24 enerjiden faydalanacağız.

  1. Güneş Paneli

  2. Şebeke Bağlantılı İnverter : Güneş paneli DC akım üreteceği için direk 220V şebekeye elektriği yollayamıyoruz. Bunun için DC akımı AC akıma çeviren cihaza ihtiyacımız var. Bu da İnverter olacak. İnverter çeşitleri de güneş panelinizle doğru orantılı olarak değişmektedir. Mesela 250w x 4 adet güneş paneli aldınız saatte 1kw/h enerji üretirsiniz. Bunun için minimum 1500w gücünde bir inverter almanız gerekmektedir (Şebeke bağlantılı olmasına dikkat edelim).

  3. Çift taraflı Sayaç (Elektrik dağıtıcınıza dilekçe verip çift sayaç isteme hakkınız var.Bu çift taraflı sayaç ürettiğiniz elektriği şebekeye gönderecek, diğer sayaç ise kullanmakta olduğunuz elektriği ölçecek ay sonunda mahsuplaşacaksınız.Eğer siz fazla elektrik yollamış iseniz ay sonunda sizin hesaba ücreti yatacak. Mesela 100 tl elektrik faturanız geldi 300 tl şebekeye yolladınız ay sonunda 200 tl alacaklı konumdasınız)

Hayırlı olsun ürettiğiniz elektriği zahmetsiz bir şekilde şebekeye gönderebilirsiniz. Bu süreç içerisinde güneş olmasa bile, şebeke bağlantılı üretim yaptığınız için elektriğinizde herhangi bir kesilme durumu olmayacaktır. Unutmayalım ki; güneş panelleri sadece güneşli havalarda elektrik üretmezler bulutlu havalarda bile üretirler :)




Comments


bottom of page